Спечелилите изборите трябва да предложат формула, която да структурира евроатлантическо

...
 Спечелилите изборите трябва да предложат формула, която да структурира евроатлантическо
Коментари Харесай

Нейнски: Спечелилите изборите да предложат формула, структурираща евроатлантическо мнозинство

 Спечелилите изборите би трябвало да предложат формула, която да структурира евроатлантическо болшинство. Така ще се види коя партия ще има воля за ръководство.

 

Това разяснява в ефира на „ Здравей, България ” Надежда Нейнски, бивш министър на външните работи и някогашен дипломат в Турция. 

 

„ Смятам, че този път би трябвало да се опита по противоположния метод – а точно да се отговори на въпроса има ли евроатлантическо болшинство. В Европейския парламент се търси първо болшинство, а по-късно се излъчва комисия, а не да се прави държавно управление и да се търси кой ще го поддържа ”, поясни Нейнски.

 

Според нея има два разновидността - да има ясно или неразбираемо болшинство. Смятам, че огромната отговорност е на първия -да предложи формула, която да структурира евроатлантическо болшинство.

 

По думите й няма по какъв начин България да организира непрекъснато избори. „ Невъзможността или нежеланието да се структурира болшинство, което да излъчи устойчиво държавно управление води до коренен избор, който виждаме, че се усилва. „ Възраждане ” подвига своите резултати, Има Такъв Народ се връща в играта и като прибавим Българска социалистическа партия виждаме, че има друго болшинство ”, изясни още Нейнски.

 

 Тя изясни, че тематиките за Шенген, еврозоната и правосъдната промяна би трябвало да бъдат ясно написани, с цел да се види коя партия къде стои.

 

„ Дяволът е заровен в детайлите на съответните задължения, които България би трябвало да поеме. Кризата в доверието на нашите сътрудници към България е явна ”, добави някогашният министър на външните работи.

Според нея разединение в обединението ПП-ДБ би довело до по-сериозно задълбочаване на рецесията.

 

„ Нито на първия, нито на втория ще му е елементарно. Прокрадва се концепцията за държавно управление на малцинството. По парламентарната логичност обаче всяко държавно управление на малцинството се избира от болшинство. Ледът, по който би трябвало да се движат политическите водачи, е тъничък. Ситуацията е патова. Ако съм на мястото на втория, ще потегли от програмата и ще разпиша главните цели в елементи ”, разяснява още Надежда Нейнски.

 

Относно корупцията у нас, тя съобщи, че на всички места по света има такава, разликата обаче е в търпимостта на другите страни.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР